ERGELA PLANIDO
BOSANSKI BRDSKI KONJI

V objemu neokrnjene narave

Ergela in posestvo PLANIDO se nahajata v vasici Rtiče na višini 800 do 850 m, na sončni strani posavskega hribovja, 2 km od Podkuma in nedaleč od Kuma (1220 m) ter samo 12 km iz središča občine Zagorje ob Savi.

Urejeno imamo tudi etnološko zbirko kmečkega orodja, opreme in naprav, lesen mlin na kamne in ročni mlin – žrmlja za mletje žita. V okolici si poleg domačije lahko ogledate 200 let star kozolec, frnaže in bližnjo cerkvico. Ob lepem vremenu se vam bo nepozabno vtisnil v spomin pogled na Kum, Gorjance, Kočevski Rog, Snežnik ter Julijske in Kamniške Alpe.

Naše aktivnosti


service_01
Ogled in predstavitev
Ogleda planinskih konj in okolice oziroma narave, kjer konji prosto živijo skozi celo leto ter predstavitev pasme in njihove posebnosti, kakor tudi stik s konji.
service_04
Druženje s konji
Ljubiteljem konj, ki bi se radi z njimi zbližali, pa so brez izkušenj, ali pa imajo morda strah pred njimi in ga želijo odpraviti, nudimo možnost druženja s planinskimi konji.
service_03
Konjska soba
Na željo manjših skupin, najmanj pet in največ osem, organiziramo eko - konjeniški tabor za vse generacije. Prenočili boste na seniku v objemu vonjav sena ali v sobah.
service_05
Zbirka kmečkega orodja
Na več kot 150 m2 se razprostrira zbirka raznega kmečkega orodja in opreme, ki so ju nekdaj kmetje uporabljali za vsakdanje delo.Drugi o nas  • Yesterday we had a nice couple of hours on Ergela Planido, a lot of work to do to save this beautifull breed!
    Daphne Levac Cornelissen
  • Na konjereji Planido so danes taaaaakooo lepo poskrbeli za nas! Naša nova prijateljčka Velež in Durmitor sta pa sploh prava carja.
    Nina Jelen
  • Čudovit izlet na kmetijo Ergela Planido, kjer nam ja rejec planinskih bosanskih konj Anton predstavil svoje čudovite '' kosmate družinske člane''
    Mojca Čibej

Bosanski planinski konj – njegova volja za delo, vztrajnost in inteligenca ga spremenijo v mali biser, ki
se ne sveti.